Sortowanie
Forma i typ
Książki
(19)
Publikacje dydaktyczne
(8)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
nieokreślona
(9)
tylko na miejscu
(5)
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(13)
Czytelnia dla Dorosłych
(5)
Autor
Milewska Mariola
(2)
Stasiak Andrzej
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Bański Jerzy
(1)
Budnikowski Adam
(1)
Bywalec Czesław (1945- )
(1)
Christopher Martin
(1)
Czarny Elżbieta (ekonomia)
(1)
Czerwińska Teresa (ekonomia)
(1)
Gabrusewicz Wiktor
(1)
Garbicz Marek
(1)
Gaworecki Władysław W
(1)
Jędrysiak Tadeusz
(1)
Kaczmarek Jacek
(1)
Kamela-Sowińska Aldona
(1)
Kamiński Jacek (ekonomia)
(1)
Kostera Monika
(1)
Kozioł Waldemar
(1)
Kubielas Stanisław
(1)
Kwiatkowski Eugeniusz (1947- )
(1)
Liberska Barbara
(1)
Lijewski Teofil
(1)
Mikułowski Bogdan
(1)
Nowak Alojzy Zbigniew
(1)
Obłój Krzysztof (1954- )
(1)
Peck Helen
(1)
Pleifer Grzegorz.[projekt okładki]
(1)
Poetschke Helena
(1)
Poskrobko Bazyli
(1)
Poskrobko Tomasz
(1)
Przezbórska Lucyna
(1)
Prączko Anna
(1)
Rek Jadwigi
(1)
Rudnicki Leszek (1935- )
(1)
Skiba Katarzyna
(1)
Szarzec Katarzyna
(1)
Sznajder Michał
(1)
Woźniak Michał Gabriel (1949- )
(1)
Wrony Jerzego
(1)
Wyrzykowski Jerzy
(1)
Zalega Tomasz
(1)
Ślusarczyk Mariusz
(1)
Żyżyński Jerzy
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
1989-2000
(1)
Język
polski
(19)
Odbiorca
Dorośli
(13)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Organizacja
(4)
Przedsiębiorstwo
(3)
Turystyka
(3)
Agroturystyka
(2)
Ekologia
(2)
Ekonomia
(2)
Globalizacja
(2)
Marketing
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Środowisko
(2)
Bezrobocie
(1)
Dochód narodowy
(1)
Finanse
(1)
Gastronomia
(1)
Geografia gospodarcza
(1)
Handel międzynarodowy
(1)
Hotelarstwo
(1)
Inflacja
(1)
Inwestycje
(1)
Kadry
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Makroekonomia
(1)
Makromarketing
(1)
Pieniądz
(1)
Polityka
(1)
Pracownicy
(1)
Rachunkowość zarządcza
(1)
Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)
(1)
Spożycie
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Turystyka kulturowa
(1)
Unia Gospodarcza i Walutowa
(1)
Usługi
(1)
Wieś
(1)
Wzrost gospodarczy
(1)
Zarządzanie
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Gatunek
Publikacje dydaktyczne
(8)
Podręcznik
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Zarządzanie i marketing
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
19 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 91
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 502/504
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. TURYSTYKA
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. TURYSTYKA
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. TURYSTYKA
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CZ 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie personelem / Monika Kostera. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2000. - 139, [1] strona : tablice ; 21 cm.
Jesteś menedżerem, kierownikiem lub dyrektorem w jakiejś firmie. Pełnisz odpowiedzialną funkcję i nierzadko pracujesz ponad siły. Codziennie stykasz się z problemami, które są źródłem Twojego zniechęcenia. Dostrzegasz brak dyscypliny pracy, niskie morale załogi, brak zaangażowania ze strony pracowników. Nabierasz przekonania, że nikomu na niczym nie zależy. A jednocześnie wiesz, że załoga też nie jest zadowolona, zbyt często dochodzi do konfliktów między pracownikami lub na linii przełożony-podwładny. Wiele osób odchodzi z pracy. Czy tak musi być? Oczywiście, że nie. Problemy, z którymi się borykasz, wskazują, że zarządzanie personelem nie jest mocną stroną Twojej firmy. A może w ogóle nie jest praktykowane. Spowoduj zmianę tej sytuacji. Zaangażuj specjalistów, którzy mają do dyspozycji wiele sprawdzonych narzędzi, metod i technik. Po pewnym czasie przekonasz się, że pracownicy to nie tłum obojętnych ludzi, ale zespół samodzielnych, odpowiedzialnych osób, potrafiących solidnie pracować. Muszą jednak widzieć sens tego, co robią, muszą być właściwie ukierunkowani i w różny sposób motywowani. Płaca to nie wszystko. Książka ułatwi Ci rozwiązanie tego problemu. Znajdziesz w niej nowe pomysły, propozycje rozwiązań, praktyczne wskazówki. Będą one przydatne tylko wówczas, gdy uwierzysz, że pracownicy są najcenniejszym zasobem Twojej firmy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 331 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. GLOBALIZACJA
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. TURYSTYKA
Książka
W koszyku
W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CZ 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.[www.pwe.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CZ 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CZ 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CZ 654/659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 502/504 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. TURYSTYKA
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 91
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej